Kuře s pomerančovou šťávou
130 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1,5kilogramyKuře
- 2kusyPomeranče
- 2kusyCibule
- 500gramůMrkev kořen
- 1,5decilitryPomerančová šťáva
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžíceSezam - semena
- 1lžíceSolamyl
- 1lžíceVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1014 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
63 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej v ohnivzdorném hrnci a osmahneme na něm kuře. Občas obrátíme, aby zhnědlo. Pomeranč rozkrojíme na dvě poloviny a jednu půlku dáme do břišní dutiny. Kuře dáme do hrnce, obložíme rozčtvrcenou cibulí a pokrájenými mrkvemi. Osolíme, opepříme a polijeme pomerančovou šťávou. Na menší kousky pokrájíme pomeranče a dáme je do hrnce, který zakryjeme pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 90 minut. Sundáme pokličku, polijeme kuře brandy, posypeme sezamovými semínky a necháme 10 minut zapékat. Podáváme ve velké míse obložené kusy pomeranče a zeleninou. Ze šťávy odstraníme nadbytečný tuk, smícháme solamyl s lžící studené vody a směs vmícháme do šťávy v hrnci a krátce povaříme. Omáčku podáváme s kuřetem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.