Kuře s pomerančovou šťávou

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1014 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
63 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme olej v ohnivzdorném hrnci a osmahneme na něm kuře. Občas obrátíme, aby zhnědlo. Pomeranč rozkrojíme na dvě poloviny a jednu půlku dáme do břišní dutiny. Kuře dáme do hrnce, obložíme rozčtvrcenou cibulí a pokrájenými mrkvemi. Osolíme, opepříme a polijeme pomerančovou šťávou. Na menší kousky pokrájíme pomeranče a dáme je do hrnce, který zakryjeme pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 90 minut. Sundáme pokličku, polijeme kuře brandy, posypeme sezamovými semínky a necháme 10 minut zapékat. Podáváme ve velké míse obložené kusy pomeranče a zeleninou. Ze šťávy odstraníme nadbytečný tuk, smícháme solamyl s lžící studené vody a směs vmícháme do šťávy v hrnci a krátce povaříme. Omáčku podáváme s kuřetem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.