Kuře s rýží a zelím

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
42 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
26 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži namočíme asi hodinu předem do studené vody, potom vodu slijeme, dáme čerstvou, lžíci oleje, sůl a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, až je rýže měkká a voda vyvařená.
  • 2
    Mezitím rozpálíme pánev wok, vlijeme sezamový olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor a česnek, až zesklovatí. Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, houby, osolíme a opékáme dozlatova. Přilijeme kokosové mléko, sojovou a rybí omáčku, přidáme hrášek, zvolna dusíme na mírném ohni 5 minut.
  • 3
    Na jiné pánvi krátce orestujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vařenou rýži, koriandr a čínské zelí na nudličky, zvolna opékáme, až je zelí zavadlé a rýže prohřátá. Pokapeme sojovou omáčkou a ihned servírujeme s kuřecí směsí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.