Kuře s rýží a zelím
60 min.
Ingredience
- 300gramůRýže basmati
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 6decilitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 40mililitrůOlej sezamový
- 2kusyCibule
- 4gramyZázvor celý
- 300gramůKuřecí prsa
- 100gramůHouby čerstvé
- 4decilitryKokosové mléko
- 100gramůHrášek
- 20mililitrůOmáčka rybí
- 40mililitrůOmáčka sojová světlá
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 20mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 200gramůZelí čínské
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
42 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
26 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži namočíme asi hodinu předem do studené vody, potom vodu slijeme, dáme čerstvou, lžíci oleje, sůl a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, až je rýže měkká a voda vyvařená.
- 2Mezitím rozpálíme pánev wok, vlijeme sezamový olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor a česnek, až zesklovatí. Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, houby, osolíme a opékáme dozlatova. Přilijeme kokosové mléko, sojovou a rybí omáčku, přidáme hrášek, zvolna dusíme na mírném ohni 5 minut.
- 3Na jiné pánvi krátce orestujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vařenou rýži, koriandr a čínské zelí na nudličky, zvolna opékáme, až je zelí zavadlé a rýže prohřátá. Pokapeme sojovou omáčkou a ihned servírujeme s kuřecí směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.