Kuře s whisky omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
863 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
26 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpustíme v pánvi máslo a přidáme pokrájený pórek, celer, mrkev a šalotku. Osmahneme 3 minuty, přidáme polovinu kuřecího vývaru a 8 minut dusíme.
  • 2
    Přilijeme zbývající vývar a přivedeme k varu. Přidáme kuřecí prsíčka a 10 minut povaříme. Vyndáme kuře a pokrájíme na plátky. Dáme na servírovací mísu a udržujeme v teple.
  • 3
    V jiné pánvi povaříme whisky, dokud se z poloviny nevypaří. Přecedíme do ní kuřecí vývar a povaříme, aby se z poloviny vypařil.
  • 4
    Přidáme žervé, med a křen. Prohřejeme a přidáme čerstvou petrželku, sůl a pepř.
  • 5
    Trochou omáčky s whisky polijeme kuře a zbytek dáme do omáčníku.
  • 6
    Podáváme společně s kuřetem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.