Kuře s whisky omáčkou
35 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 60gramůPórek
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůCeler bulvový
- 4kusyŠalotka
- 6decilitrůVývar drůbeží
- 6kusůKuřecí prsa
- 0,5decilitrWhisky
- 2decilitryŽervé
- 2lžíceKřen
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
863 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
26 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozpustíme v pánvi máslo a přidáme pokrájený pórek, celer, mrkev a šalotku. Osmahneme 3 minuty, přidáme polovinu kuřecího vývaru a 8 minut dusíme.
- 2Přilijeme zbývající vývar a přivedeme k varu. Přidáme kuřecí prsíčka a 10 minut povaříme. Vyndáme kuře a pokrájíme na plátky. Dáme na servírovací mísu a udržujeme v teple.
- 3V jiné pánvi povaříme whisky, dokud se z poloviny nevypaří. Přecedíme do ní kuřecí vývar a povaříme, aby se z poloviny vypařil.
- 4Přidáme žervé, med a křen. Prohřejeme a přidáme čerstvou petrželku, sůl a pepř.
- 5Trochou omáčky s whisky polijeme kuře a zbytek dáme do omáčníku.
- 6Podáváme společně s kuřetem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.