Kuře se skořicovou omáčkou
95 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůRajčata
- 250mililitrůVíno bílé
- 500gramůTěstoviny konzumní
- 30mililitrůSýr Parmezán
- 2lžíceSkořice mletá
- 20mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1369 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
72 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuře naporcujeme na plátky, osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme máslo, vložíme kuře, zalijeme vývarem a dáme péct na 45 minut do trouby při teplotě 200 stupňů.
- 2Mezitím si připravíme omáčku. Na pánev nalijeme víno, přidáme drcený česnek, rajčata, skořici a vše přivedeme k varu. Poté vmícháme rajský protlak.
- 3Dochutíme solí a pepřem. Znovu přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 15 minut.
- 4Ve vedlejším hrnci si pak připravíme těstoviny dle návodu na obalu. Maso poté vyndáme z trouby a dáme na talíř. Přidáme těstoviny, které posypeme sýrem a vše na závěr polijeme rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.