Kuře se sladkou mandlovou nádivkou
110 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1kusŽemle tuková
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMandle
- 50gramůRozinky tmavé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaPetržel - nať
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1050 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
76 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do misky vlijeme mléko a vsypeme na kostičky nakrájenou žemli. Přidáme spařené, oloupané a nahrubo nasekané mandle, omyté rozinky, cukr a nasekanou petrželku. Vmícháme žloutek, rozpuštěné máslo a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílku. Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a urovnáme do pekáče vymazaného máslem. Na každou porci navršíme lžíci připravené nádivky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 80 minut a podle potřeby mírně podléváme vodou (nebo vývarem). Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.