Kuře se sladkou mandlovou nádivkou

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1050 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
76 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vlijeme mléko a vsypeme na kostičky nakrájenou žemli. Přidáme spařené, oloupané a nahrubo nasekané mandle, omyté rozinky, cukr a nasekanou petrželku. Vmícháme žloutek, rozpuštěné máslo a vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílku. Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a urovnáme do pekáče vymazaného máslem. Na každou porci navršíme lžíci připravené nádivky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 80 minut a podle potřeby mírně podléváme vodou (nebo vývarem). Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.