Kuře se zázvorem a shiitake

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
16 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si přednastavíme na 200°C a necháme ji předehřát. Houby pečlivě očistíme, odřízneme nožky, klobouky nařízneme křížkem. Lusky hrášku opláchneme pod tekoucí vodou a podélně přeřízneme napůl.
  • 2
    Zázvor oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Necháme si rozehřát máslo na pánvi a řádně na něm podusíme nakrájenou cibuli. Rýži opláchneme, necháme oschnout a smícháme společně s cibulí, krátce osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme, hrnec přiklopíme víkem a necháme vařit na mírném ohni okolo 10 minut. Následně smícháme společně s nakrájenou paprikou, mrkví, chilli papričkou a cukrovým hráškem. Vzniklou směs povaříme ještě 6 minut.
  • 3
    Zatímco se nám směs vaří, opláchneme a osušíme maso. Pod kůži umístíme nakrájený zázvor, prsíčka ochutíme solí a pepřem. Citronovou trávu opláchneme, zbavíme přebývajících konců nahoře a rozřízneme napůl.
  • 4
    V pekáči si rozpálíme přepuštěné máslo a maso osmažíme na té straně, kde má maso kůži. Poté maso obrátíme, přidáme houby, citronovou trávu a zalijeme vývarem. Pekáč vložíme do trouby a vše necháme 12 minut dojít.
  • 5
    Tuk z pánve propasírujem přes cedník a zalijeme jím zeleninu s rýží, houby odložíme bokem. Jemně osolíme a smícháme s nasekanou petrželkou.
  • 6
    Rýži rozmístíme na talíře, přidáme kuřecí prsíčka, vše posypeme houbami a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.