Kuře se zázvorem a shiitake
55 min.

Ingredience
- 300gramůShiitake houby
- 300gramůHrášek
- 1kusZázvor celý
- 4kusyCibule
- 125gramůRýže Basmati
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyKuřecí prsa
- 3kusyCitronová tráva
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 1kusPetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
16 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Troubu si přednastavíme na 200°C a necháme ji předehřát. Houby pečlivě očistíme, odřízneme nožky, klobouky nařízneme křížkem. Lusky hrášku opláchneme pod tekoucí vodou a podélně přeřízneme napůl.
- 2Zázvor oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Necháme si rozehřát máslo na pánvi a řádně na něm podusíme nakrájenou cibuli. Rýži opláchneme, necháme oschnout a smícháme společně s cibulí, krátce osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme, hrnec přiklopíme víkem a necháme vařit na mírném ohni okolo 10 minut. Následně smícháme společně s nakrájenou paprikou, mrkví, chilli papričkou a cukrovým hráškem. Vzniklou směs povaříme ještě 6 minut.
- 3Zatímco se nám směs vaří, opláchneme a osušíme maso. Pod kůži umístíme nakrájený zázvor, prsíčka ochutíme solí a pepřem. Citronovou trávu opláchneme, zbavíme přebývajících konců nahoře a rozřízneme napůl.
- 4V pekáči si rozpálíme přepuštěné máslo a maso osmažíme na té straně, kde má maso kůži. Poté maso obrátíme, přidáme houby, citronovou trávu a zalijeme vývarem. Pekáč vložíme do trouby a vše necháme 12 minut dojít.
- 5Tuk z pánve propasírujem přes cedník a zalijeme jím zeleninu s rýží, houby odložíme bokem. Jemně osolíme a smícháme s nasekanou petrželkou.
- 6Rýži rozmístíme na talíře, přidáme kuřecí prsíčka, vše posypeme houbami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.