Kuře Singapur
80 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 200gramůRýže dušená
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 30gramůHrozinky
- 1lžičkaSůl
- 1000gramůKuře
- 200gramůKompot ananasový
- 1špetkaKari koření
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůJablka
- 130gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1009 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
71 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné kuře naplníme dušenou rýží, upevníme jehlami. Vložíme na pekáč s máslem a pečeme v troubě pod pokličkou.
- 2Měkké kuře vyjmeme, šťávu zjemníme máslem prohněteným s moukou, kari kořením, smetanou a trochou vývaru. Necháme přejít varem a přecedíme. Do omáčky nakonec přidáme spařené rozinky.
- 3Kuře upravíme na mísu, obložíme plátky jablek a ananasu, podušenými na másle. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.