Kuře tapaka

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
48 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře na hřbetě rozřízneme, odsekneme hřbetní kost a rozklepeme ho.
  • 2
    Maso pak osolíme, opepříme, důkladně potřeme prolisovaným česnekem a dáme na rozpálený olej ve velké pánvi. Maso přimáčkneme poklicí, kterou ještě zatížíme.
  • 3
    Pečeme po obou stranách dozlatovana na mírném ohni 30 minut.
  • 4
    Hotové kuře rozdělíme na porce s křídlem a se stehnem a podáváme na nahřátých talířích.
  • 5
    Zvlášť jako přílohu podáváme na čtvrtky nakrájená rajčata, marinovaná v olivovém oleji se solí a pepřem, posypaná sekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.