Kuře tapaka
45 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 3lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 6stroužkůČesnek
- 6kusůRajčata
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceKopr čerstvý
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
48 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuře na hřbetě rozřízneme, odsekneme hřbetní kost a rozklepeme ho.
- 2Maso pak osolíme, opepříme, důkladně potřeme prolisovaným česnekem a dáme na rozpálený olej ve velké pánvi. Maso přimáčkneme poklicí, kterou ještě zatížíme.
- 3Pečeme po obou stranách dozlatovana na mírném ohni 30 minut.
- 4Hotové kuře rozdělíme na porce s křídlem a se stehnem a podáváme na nahřátých talířích.
- 5Zvlášť jako přílohu podáváme na čtvrtky nakrájená rajčata, marinovaná v olivovém oleji se solí a pepřem, posypaná sekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.