Kuře v kelímku
45 min.
Ingredience
- 900gramůKuře
- 1kusCibule
- 3lžičkySůl
- 3litryVoda pitná
- 3kusyBrambory
- 3lžícePetržel - nať
- 100gramůGouda
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1061 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
84 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Střední kuře a neoloupanou překrojenou cibuli vložíme do vařící osolené vody a doměkka vaříme. Uvařené maso obereme a nakrájíme na kostičky. Mezitím ve slupce uvaříme omyté 3 středně velké brambory, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kostky. Dále nasekáme petrželku, nastrouháme sýr Gouda, v pánvi na másle orestujeme na kostky nakrájené žampiony. Do šlehačky přidáme vejce, osolíme a rozšleháme.
- 2V míse smícháme uvařené kuřecí maso s kostkami brambor, žampiony a petrželkou, směs osolíme a naplníme do 8 máslem vymazaných vysokých varných misek a zalijeme smetanou s vejci.
- 3Do velkého pekáče vložíme utěrku, na ni nalijeme vodu. Do pekáče pak postavíme připravené misky tak, aby byly potopeny pouze do poloviny, přikryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C, při této teplotě pečeme asi 20 minut. Když hmota ztuhne, pekáč odkryjeme, misky posypeme strouhaným sýrem, troubu přepneme na gril a 3 minuty zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.