Kuře v leču

80 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
47 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře naporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme a dáme zatím stranou. Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, zasypeme mletou parikou, orestujeme a zalijeme lečem ze sklenice. Osolíme, opepříme, přidáme kečup, podlijeme trochou vývaru a podusíme. Zeleninovou směs přelijeme do pekáčku, na ni vyskládáme porce kuřete, zasypeme strouhaným sýrem, zalijeme rozkvedlanými vejci a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut.
  • 3
    Kuře s lečem upravíme na talíře a doplníme dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.