Kuře v limetové omáčce
35 min.
Ingredience
- 1kusMeduňka
- 1kusSalát hlávkový
- 600gramůKuřecí prsa
- 400gramůZakysaná smetana
- 2kusyLimetka
- 1lžičkaSůl
- 125gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůTuk
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMartini bianco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
51 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nejprve ochutíme solí a pepřem. Poté obalíme postupně v hladké mouce, vajíčku a nakonec v nakrájených mandlích.
- 2Na pánvi rozpálíme tuk a maso 15-20minut z obou stran restujeme, dokud nedostane zlatohnědou barvu. Přemístíme na talíř a udržujeme teplé.
- 3Nastrouháme si limetovou kůru a potom z limet vymačkáme šťávu. Cca 4 lžíce šťávy smícháme s kůrou, nadrobno nakrájenou meduňkou, vermutem a zakysanou smetanou a dle chuti osolíme.
- 4Maso servírujeme na nadrobno nakrájeném salátu, přelité omáčkou, sypané mletým zeleným pepřem a dozdobené listy meduňky. Zbylou omáčku podáváme ve zvláštní misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.