Kuře v limetové omáčce

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
51 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso nejprve ochutíme solí a pepřem. Poté obalíme postupně v hladké mouce, vajíčku a nakonec v nakrájených mandlích.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme tuk a maso 15-20minut z obou stran restujeme, dokud nedostane zlatohnědou barvu. Přemístíme na talíř a udržujeme teplé.
  • 3
    Nastrouháme si limetovou kůru a potom z limet vymačkáme šťávu. Cca 4 lžíce šťávy smícháme s kůrou, nadrobno nakrájenou meduňkou, vermutem a zakysanou smetanou a dle chuti osolíme.
  • 4
    Maso servírujeme na nadrobno nakrájeném salátu, přelité omáčkou, sypané mletým zeleným pepřem a dozdobené listy meduňky. Zbylou omáčku podáváme ve zvláštní misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.