Kuře v petrželce
95 min.

Ingredience
- 1200gramůKuře
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 3lžícePetržel - nať
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
49 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
603 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V misce našleháme olej s vinným octem, rozetřeným česnekem a oloupanou, nastrouhanou cibulí. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Připravenou marinádou potřeme omyté, osušené a rozčtvrcené kuře. Necháme do druhého dne v chladničce proležet.
- 3Kuře vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vývaru a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- 4Před koncem pečení posypeme porce nasekanou petrželkou.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.