Kuře v pórkové omáčce

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
35 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Ochutíme solí a pepřem. Pórek omyjeme, nakrájíme na kousky a vložíme do osolené vroucí vody. Necháme vařit cca 5minut, poté vodu zcedíme a pórek udržujeme teplý.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí maso, šalotku a společně restujeme 15-20minut, dokud maso není zlatavě hnědé. Přemístíme na talíř a udržujeme teplé.
  • 3
    Do stejné pánve nalijeme suché martini, víno, zakysanou smetanu, smetanu a necháme několik minut provařit. Přidáme pórek a vaříme ještě asi 5minut.
  • 4
    Podle potřeby omáčku dochutíme, přidáme nadrobno nasekanou pažitku a přelijeme jí kuřecí maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.