Kuře v pórkové omáčce
45 min.
Ingredience
- 2lžícePažitka
- 1špetkaPepř černý celý
- 600gramůKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMartini bianco
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyPórek
- 250mililitrůVíno bílé
- 125gramůZakysaná smetana
- 1kusŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
35 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Ochutíme solí a pepřem. Pórek omyjeme, nakrájíme na kousky a vložíme do osolené vroucí vody. Necháme vařit cca 5minut, poté vodu zcedíme a pórek udržujeme teplý.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí maso, šalotku a společně restujeme 15-20minut, dokud maso není zlatavě hnědé. Přemístíme na talíř a udržujeme teplé.
- 3Do stejné pánve nalijeme suché martini, víno, zakysanou smetanu, smetanu a necháme několik minut provařit. Přidáme pórek a vaříme ještě asi 5minut.
- 4Podle potřeby omáčku dochutíme, přidáme nadrobno nasekanou pažitku a přelijeme jí kuřecí maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.