Kuře ve smetanovo-pórkové omáčce
45 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůPórek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 30mililitrůPažitka
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme kuřecí prsa, osolíme je a opepříme. Pórek taktéž omyjeme a nakrájíme na drobné kolečka. Ty vložíme do vroucí vody cca na pět minut.
- 2Mezitím si na pánvi rozpálíme máslo a opečeme na něm dozlatova kuřecí maso. Poté maso přendáme na talíř a na pánev nalijeme víno a smetanu. Tři minuty vaříme a pak přidáme i pórek. Necháme dalších pět minut vařit. Omáčku dochutíme pepřem, solí, zakysanou smetanou a nakonec přidáme pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.