Kuře zadělávané s rýží ( podle M. D. Rettigové )
75 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1kusSůl
- 1kusZelenina kořenová
- 1kusPetržel - nať
- 1kusHovězí maso přední
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyRýže loupaná
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový květ
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3097 kcal
Bílkoviny
144 g
Tuky
86 g
Sacharidy
415 g
Vláknina
17 g
Cukr
126 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné kuře rozčtvrtíme a uvaříme spolu s kořenovou zeleninou a hovězím masem v osolené vodě. Vývar zcedíme a 1/8 l dáme stranou.
- 2Přebranou rýži vypereme, spaříme, uvaříme ji v procezeném vývaru a scedíme.
- 3V hrnku rozkvedláme máslo, žloutky a vývar, který jsme si dali stranou a za stálého míchání zahřejeme do zhoustnutí. Nevaříme. Omáčku okořeníme muškátovým květem a nalijeme ji na rýži. Navrch položíme porce kuřete a posypeme je nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.