Kuře zapečené s těstovinami a zeleninou
50 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny konzumní
- 4kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1kusCuketa
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 375gramůStrouhanka
- 2lžičkyPetržel - nať
- 500gramůKuřecí prsa
- 2lžíceřepkový olej
- 60mililitrůVíno červené
- 125gramůMed včelí
- 1lžičkaHořčice staroanglická
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
905 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
12 g
Sacharidy
151 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V dostatečném množství osolené vroucí vody vaříme 8-10 minut těstoviny rotini (spirálky) al dente, po uvaření slijeme a dáme stranou.
- 2Na středním ohni, ve větším hrnci, rozpálíme řepkový nebo slunečnicový olej a přidáme kostky kuřecích řízků, kolečka šalotky a prolisovaný česnek a 4 minuty restujeme.
- 3Připravíme medovo-hořčičnou omáčku. Za stálého míchání ohřejeme červeného víno, med a 1 lžičku ostré anglické hořčice, osolíme a opepříme a necháme zchladnout. Omáčku s kostkami cukety, nakrájenými žampiony a smetanou přidáme k masu, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 5 minut vaříme. Pak vsypeme uvařené těstoviny, promícháme a přesypeme do větší vymazané mělké mísy na zapékání. Posypeme strouhanku se sušenou petrželovou natí, dáme do trouby rozehřáté na 190 °C, kde pečeme 25 minut, povrch strouhanky bude upečený dozlatova a křupavý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.