Kuřecí biftečky v omeletě s chřestem
50 min.
Ingredience
- 200gramůChřest bílý
- 400gramůKuřecí prsa
- 1gramSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme chřest, který oloupeme a v osolené vodě uvaříme. Do vody můžeme přidat trošku citrónové šťávy a cukru.
- 2Jako další si připravíme kuřecí maso. Omyjeme, nakrájíme plátečky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Potom maso vložíme do pánve a osmažíme.
- 3Osmažené maso vyjmeme ven z pánve. Do šťávy přilijeme trošku vody a prohřejeme.
- 4V druhé pánvi si rozehřejeme olej a na něm usmažíme omeletu, do které patří vejce rozšlehané s troškou soli a strouhankou. Můžeme přidat posekané bylinky.
- 5Omeletu tvoříme tak, že na ni rozložíme chřest s masem a zavineme.
- 6Cibuli nakrájíme na kolečka. Z každé strany omelety navlečeme kolečko cibule, které nám omeletu drží vcelku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.