Kuřecí cassoulet
45 min.
Ingredience
- 600gramůFazole červené sterilované
- 2kusyKlobása Chorizo
- 300gramůKuřecí prsa
- 3lžíceSádlo škvařené
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 80gramůStrouhanka
- 1lžíceBrandy
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej česnekový
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme sádlem.
- 2Červené fazole scedíme, propláchneme, necháme okapat a vložíme do mísy.
- 3Klobásky Chorizo nakrájíme na kolečka, kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a na česnekovém oleji zprudka orestujeme. Poté přidáme do mísy k fazolím. Vše důkladně promícháme a vložíme do zapékací mísy.
- 4Přelijeme drůbežím vývarem, trochou brandy a posypeme strouhankou a navrch poklademe kousky sádla.
- 5Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Ihned poté servírujeme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.