Kuřecí cordon bleu
40 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusPažitka
- 2lžíceNakládaný zelený pepř
- 8plátkůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
795 mg
Cukr
642 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Pažitku opláchneme a nasekáme. Čerstvý sýr smícháme se zeleným pepřem, citronovou šťávou a 2 lžícemi smetany. Přimícháme polovinu pažitky.
- 2Na každý řízek dáme po 2 lžících náplně, obložíme plátkem slaniny, překlopíme a zpevníme párátky.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm z obou stran smažíme 8 minut. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- 4Zbytek náplně a smetanu smícháme s vypečenou šťávou a necháme projít varem. Přidáme zbytek pažitky. Řízky podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.