Kuřecí čtvrtky na citronu

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
79 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
8 g
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kůži na kuřecích čtvrtkách hustě propícháme vidličkou nebo jehlou na špízy. Osolíme a dáme do nekovové mísy.
  • 2
    V jiné míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, prolisovaný česnek, tymián, sůl a pepř, marinádu nalijeme na maso, zakryjeme a necháme v lednici 2 hodiny uležet.
  • 3
    Uleželé maso vložíme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme 45 minut dozlatova, průběžně potíráme marinádou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 9. 2015
Kuřecí čtvrtky na citronu
Recept jsem si vybrala pro jeho ingredience. S citronovou šťávou a kůrou jsem kuřecí čtvrtky ještě nezkoušela a mohu říci, že nám všem chutnal. Možná, že bych pro příště nechala čtvrtky marinovat přes celou noc, aby se více nasákla a marináda dovnitř. Dalším pozitivem tohoto receptu je jeho jednoduchost. Určitě doporučuji vyzkoušet.