Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu

60 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
38 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, omyté a osušené kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a urovnáme do pekáče. Přilijeme tolik vývaru, aby sahal do poloviny výšky kuřecího masa. Na každou čtvrtku položíme lžíci másla a maso posypeme rozmarýnem.
  • 2
    Pokrm pečeme pod pokličkou v silně vyhřáté troubě 30 minut. Potom pokličku odstraníme a dopékáme ve středně vyhřáté troubě ještě 15-20 minut. Podle potřeby přilijeme vývar.
  • 3
    Vhodnou přílohou jsou pečené nebo vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 30. 9. 2015
Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu
Na takto připraveném jídle jsme si všichni pochutnali, dělala jsem více porcí a jako přílohu zvolila těstoviny. Recept můžu doporučit, jen jsem neměla hodně silně vyhřátou troubu, stupně nenapíšu, mám plynovou troubu. Měla jsem strach, aby se mi rozmarýn na povrchu nepřipálil. Šťávu si dovedu představit i zahuštěnou, ale není to nutné, samozřejmě byla dobrá i tak.🙂