Kuřecí čtvrtky s višňovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 6kusůPepř černý celý
- 300gramůVišně
- 12kusůŠalotka
- 100gramůAnglická slanina
- 80mililitrůVíno portské
- 150gramůVíno červené
- 25gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 8kusůJalovec
- 30mililitrůOlej z vlašských ořechů
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramKuřecí čtvrtky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
938 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
36 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do pekáčku dáme kuřecí maso, přidáme rozdrcený pepř, slaninu, jalovčinky, portské a červené víno, višně a případně jejich šťávu a kolečka šalotek. Osolíme a opepříme. Marinujeme 24 hodin.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo a ořechový olej a kuřecí maso osmažíme z každé strany. Osmažené maso vrátíme do marinády, šťávu a tuk z pánve uschováme. Pekáček s kuřetem v marinádě zakryjeme alobalem a pečeme 20 minut při 180 °C. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu a tuk na pánvi zaprášíme moukou a provaříme několik minut. Přilijeme marinádu a znovu přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku 10 minut povaříme.
- 3Kuřecí maso přelijeme višňovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.