Kuřecí čtvrtky zapečené v alobalu
80 min.
Ingredience
- 500gramůKuře
- 1kusVejce slepičí
- 50mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 4lžíceStrouhanka
- 1kusCitrony
- 4kusyBobkový list
- 100gramůAnglická slanina
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůRajčata
- 2gramySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSměs koření na kuře
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
48 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si alobal velký tak, abychom do něj mohli zabalit 2 čtvrtky kuřete.
- 2Do mléka vmícháme vejce, nastrouhaný sýr a strouhanku. Z těchto ingrediencí uděláme kašičku.
- 3Kuře omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a celé ho posypeme kořením na kuře. Potom ho potřeme ze všech stran kašičkou.
- 4Na potřené kuře rozložíme plátky citronu, nakrájenou slaninu, oloupané a nakrájené žampiony, rajčata a bobkový list.
- 5Potom kuře do alobalu zabalíme a pečeme, dokud není maso měkké. Ve středně vyhřáté troubě to bude přibližně hodinu. Pod kuřetem se vypeče vynikající šťáva. Kuře servírujeme společně s ní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.