Kuřecí curry s mrkví
70 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 400gramůKuřecí prsa
- 400mililitrůMléko kokosové
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaZázvor celý
- 30gramůOřechy Kešu
- 4lžíceOlej rostlinný
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaSůl
- 3lžičkyKari koření
- 350gramůMrkev kořen
- 0,5kusLimetka
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
35 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky. 125 ml kokosového mléka smícháme s 1 lžičkou kari, 1/2 lžičkou koriandru a kmínu, přidáme na špičku nože zázvoru. Maso přelijeme marinádou, zakryté necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Během marinování jednou či dvakrát obrátíme.
- 2Mrkev oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky. Kešu oříšky opražíme na pánvi bez tuku, odložíme stranou. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, mrkev na něm 7 minut dusíme. Jarní cibulky očistíme, nakrájíme na kolečka, spolu se zbytkem kari, koriandru a kmínu je přidáme k mrkvi a krátce podusíme.
- 3Kůru z limet nastrouháme, šťávu vymačkáme, maso vyjmeme z marinády, necháme okapat. Kůru z limety, pokrájená rajčata, zbytek mléka a marinádu přidáme k mrkvové směsi, osolíme a ochutíme šťávou z limety.
- 4Maso smažíme ve 2 lžících oleje ze všech stran 2 - 3 minuty. Přidáme k zeleninovému kari a ještě 5 minut dusíme.
- 5Petrželku opláchneme, osušíme a rozsekáme nadrobno. Kari rozdělíme na talíře a podáváme posypané petrželí a opraženými kešu oříšky. Jako příloha se hodí rýže Basmati.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.