Kuřecí drůbková polévka se zázvorem
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 500gramůKuřecí drůbky
- 200gramůZelenina kořenová
- 30gramůZázvor celý
- 1lžíceOlej stolní
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 250gramůChřest bílý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusLimetka
- 1kusKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí drůbky omyjeme, osušíme, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný zázvor, česnek a cibuli nadrobno nasekáme.
- 2Drůbky opečeme na oleji, vyjmeme, na výpeku osmahneme zázvor, cibuli a česnek. Vložíme zpět drůbky, přidáme celý pepř, lžičku soli a přilijeme litr vody. Vaříme asi 45 minut a občas sebereme vzniklou pěnu. Vývar scedíme.
- 3Chřest omyjeme a oloupeme, odřízneme konce, výhonky nakrájíme na kousky. Očištěnou mrkev pokrájíme na nudličky. Obojí povaříme ve vývaru asi 8 minut.
- 4Polévku podáváme s plátky limetky a ozdobenou lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.