Kuřecí enchiladas s omáčkou red mole

65 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
21 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata přepůlíme, cibuli nakrájíme na jemno.
  • 2
    Mandle oloupeme, pokud jsme koupili se slupkou.
  • 3
    Kuřecí prsa zalijeme 300 ml studené vody, přivedeme k varu a snížíme teplotu. Vaříme 20 minut. Poté kuřecí maso vyjmeme a natrháme vidličkami, vývar uchováme.
  • 4
    Chilli papričky rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na jemno. Zalijeme je horkou vodou a necháme 20 minut odležet. Poté slijeme a dáme je do mixéru.
  • 5
    Rajčata smažíme 5 minut, dokud jejich kůže nezhnědně - pak ji sloupneme a rajčata dáme do mixéru.
  • 6
    Na oleji opečeme cibuli, utřený česnek a mandle - opékáme pět minut, poté přidáme rozinky, oregano, kmín a skořici a povaříme ještě 2 minuty. Vše přidáme do mixéru, zalijeme 100 ml kuřecího vývaru a rozmixujeme dohladka.
  • 7
    Omáčku dáme zpět do pánve, přidáme 350 ml vody (nebo vývaru) a čokolády a povaříme 20 minut.
  • 8
    Tortilly nahřejeme, naplníme je omáčkou, přidáme kuřecí maso a srolujeme.
  • 9
    Krátce zapečeme pod grilem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.