Kuřecí enchiladas s omáčkou red mole
65 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 4kusyChilli papričky nakládané
- 2kusyRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceMandle
- 2lžičkyHrozinky
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 20gramůČokoláda hořká
- 375gramůTortilla
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
21 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rajčata přepůlíme, cibuli nakrájíme na jemno.
- 2Mandle oloupeme, pokud jsme koupili se slupkou.
- 3Kuřecí prsa zalijeme 300 ml studené vody, přivedeme k varu a snížíme teplotu. Vaříme 20 minut. Poté kuřecí maso vyjmeme a natrháme vidličkami, vývar uchováme.
- 4Chilli papričky rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na jemno. Zalijeme je horkou vodou a necháme 20 minut odležet. Poté slijeme a dáme je do mixéru.
- 5Rajčata smažíme 5 minut, dokud jejich kůže nezhnědně - pak ji sloupneme a rajčata dáme do mixéru.
- 6Na oleji opečeme cibuli, utřený česnek a mandle - opékáme pět minut, poté přidáme rozinky, oregano, kmín a skořici a povaříme ještě 2 minuty. Vše přidáme do mixéru, zalijeme 100 ml kuřecího vývaru a rozmixujeme dohladka.
- 7Omáčku dáme zpět do pánve, přidáme 350 ml vody (nebo vývaru) a čokolády a povaříme 20 minut.
- 8Tortilly nahřejeme, naplníme je omáčkou, přidáme kuřecí maso a srolujeme.
- 9Krátce zapečeme pod grilem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.