Kuřeci frikasé

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
9 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme mouku, osolíme a opepříme a pak v ní obalíme kousky kuřecího masa. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulky a česnek a opékáme za občasného míchání 5 minut. Potom přidáme kuřecí maso a za stálého míchání opékáme 10 minut. Maso nesmí zhnědnout.
  • 2
    Postupně přiléváme kuřecí vývar, potom přidáme mrkev, celer a hrášek. Pánev přikryjeme pokličkou a směs dusíme 5 minut. Přidáme papriku a žampiony, pánev znovu přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme dalších 10 minut.
  • 3
    Do směsi na pánvi přimícháme jogurt, nakrájenou petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Vše prohřejeme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.