Kuřeci frikasé
55 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceOlej kukuřičný
- 8kusůCibulka jarní
- 1kusCeler řapíkatý
- 2hrnkyHrášek mražený
- 1kusPaprika žlutá
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 120gramůJogurt nízkotučný
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyMrkev kořen
- 1hrnekVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
9 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mouku, osolíme a opepříme a pak v ní obalíme kousky kuřecího masa. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulky a česnek a opékáme za občasného míchání 5 minut. Potom přidáme kuřecí maso a za stálého míchání opékáme 10 minut. Maso nesmí zhnědnout.
- 2Postupně přiléváme kuřecí vývar, potom přidáme mrkev, celer a hrášek. Pánev přikryjeme pokličkou a směs dusíme 5 minut. Přidáme papriku a žampiony, pánev znovu přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme dalších 10 minut.
- 3Do směsi na pánvi přimícháme jogurt, nakrájenou petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Vše prohřejeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.