Kuřecí frikasé s houbami a vinnou omáčkou po francouzsku

105 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
64 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Středně velké kuře omyjeme a vložíme do velkého hrnce. Cibuli, česnek, řapíkatý celer a velkou mrkev očistíme, přidáme ke kuřeti. Zalijeme 2 litry vody, přidáme 1,5 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře, 8 snítek petrželky bobkový list a 4 kuličky nového koření. Uvedeme do varu a vaříme do měkka, cca 45 minut. Mezitím rozkrájíme šalotku a čerstvé houby.
  • 2
    Zeleninu i kuře z hrnce vyndáme, vývar přecedíme. Kuře vykostíme, maso rozkrájíme na kusy a vařenou zeleninu na kostky. V hluboké pánvi na střední teplotu rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a usmažíme zlatavou jíšku. Přilijeme 800 ml vývaru, rozšleháme, přidáme zeleninu s kuřecím masem a frikasé 10 minut povaříme.
  • 3
    Mezitím v jiné pánvi na lžíci másla necháme zesklovatět pokrájenou šalotku, přidáme nakrájené houby a opékáme 7 - 10 minut, než houby změknou a tekutina se vyvaří.
  • 4
    Houbovou směs přidáme do hotového frikasé a postupně vmícháváme víno i zakysanou smetanu.
  • 5
    Hotový pokrm opatrně prohřejeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.