Kuřecí galantina s chřestem a sýrem

165 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1036 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
68 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
200 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuřecí maso pokrájené na malé kostičky vložíme do mísy, přidáme k němu jemně pomleté vepřové maso, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vše dobře promícháme. Očištěný zelený chřest povaříme v mírně osolené a oslazené vodě jen 1 minutu, pak ho z vody vyndáme a necháme odkapat.
  • 2
    Na utěrku si rozložíme tenké dlouhé plátky slaniny, které se budou na krajích překrývat. Na slaninu rozložíme masovou směs, navrch položíme stonky zeleného chřestu a celou vrstvu posypeme strouhaným sýrem.
  • 3
    Pomocí utěrky opatrně směs se slaninou zavineme do rolády a masový váleček převážeme nití. Pekáč vyložíme čistou vepřovou kůží, na něj položíme roládu a zalijeme drůbežím vývarem. Pekáč zakryjeme a maso zvolna vaříme přibližně 2 hodiny.
  • 4
    Uvařenou roládu necháme ve vývaru vychladnout, pak ji vyjmeme a necháme odkapat. Potom ji zatížíme závažím. Zakryjeme a dáme na 2 dny do chladničky.
  • 5
    Po dvou dnech z galantiny sejmeme závaží, opatrně odstraníme niť a nakrájíme porce, které servírujeme s čerstvou zeleninou podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.