Kuřecí galantina s chřestem a sýrem
165 min.
Ingredience
- vařený chřest
- 200gramůChřest zelený
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 5decilitrůVoda pitná
- 500gramůKuřecí prsa
- 500gramůVepřová plec
- 1lžíceSůl
- 1,5lžičkyPepř černý mletý
- 200gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaMajoránka
- 200gramůSýr Gouda 45%
- 500gramůVývar drůbeží
- 1kusVepřová kůže
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1036 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
68 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
200 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuřecí maso pokrájené na malé kostičky vložíme do mísy, přidáme k němu jemně pomleté vepřové maso, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vše dobře promícháme. Očištěný zelený chřest povaříme v mírně osolené a oslazené vodě jen 1 minutu, pak ho z vody vyndáme a necháme odkapat.
- 2Na utěrku si rozložíme tenké dlouhé plátky slaniny, které se budou na krajích překrývat. Na slaninu rozložíme masovou směs, navrch položíme stonky zeleného chřestu a celou vrstvu posypeme strouhaným sýrem.
- 3Pomocí utěrky opatrně směs se slaninou zavineme do rolády a masový váleček převážeme nití. Pekáč vyložíme čistou vepřovou kůží, na něj položíme roládu a zalijeme drůbežím vývarem. Pekáč zakryjeme a maso zvolna vaříme přibližně 2 hodiny.
- 4Uvařenou roládu necháme ve vývaru vychladnout, pak ji vyjmeme a necháme odkapat. Potom ji zatížíme závažím. Zakryjeme a dáme na 2 dny do chladničky.
- 5Po dvou dnech z galantiny sejmeme závaží, opatrně odstraníme niť a nakrájíme porce, které servírujeme s čerstvou zeleninou podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.