Kuřecí galantinka s houbami a vínem
40 min.
Ingredience
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1hrstHouby čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 600gramůKuřecí prsa
- 50mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
292 mg
Cukr
368 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a na rozpáleném másle ze všech stran orestujeme.
- 2Poté přidáme nakrájené houby ,zalijeme vínem a vývarem, dochutíme solí a kořením a asi 15min podusíme.
- 3Přidáme vejce a rozmixujeme. Zahustíme strouhankou, směsí naplníme máslem vymazané formičky a poté v páře asi 20min povaříme.
- 4Po vychladnutí galantinu vyklopíme a podáváme s pečivem, dozdobenou čerstvými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.