Kuřecí Gordon Bleu
40 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 50gramůSýr Gruyére
- 50gramůŠunka dušená
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůStrouhanka
- 8lžicOlej slunečnicový
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
31 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
949 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z kuřecích prsíček vykrojíme velké řízky. Proříznuté porce rozevřeme, položíme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso je rozklepeme na tloušťku 3 mm. Prsíčka osolíme, naplníme šunkou a sýrem a přehneme.
- 2Prsíčka obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Můžeme je smažit hned, nebo je přikryjeme a nejdříve necháme 15 minut chladit.
- 3Do pánve nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, vložíme do něj kuřecí prsíčka a 10 minut je z každé strany dozlatova smažíme, strouhanka má být křupavá a maso dobře propečené. Hotové porce vyjmeme, necháme je osušit na papírových ubrouscích. Řízky podáváme vcelku nebo je nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 22. 2. 2017
Kuřecí Gordon Bleu
Kapsa byla šťavnatá. Moc jsme si pochutnali. Smažila jsem nejdříve z každé strany po deseti minutách pod poklicí a potom z každé strany 5 minut bez poklice, aby bylo křupavé. Celkem tedy 30 min.