Kuřecí hrnec s jarní mrkví

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
82 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
210 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní mrkev, brambory a cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme: mrkev a cibulku na kolečka, brambory na čtvrtky. Omytou a okapanou petrželovou nať a pažitku drobně pokrájíme a odložíme do misky. Jarní hrášek vyloupeme a odložíme do misky k bylinkám. Kuřecí prsa pokrájíme na nudličky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo s olejem. Dáme na něj mrkev, cibulku a pokrájenou snítku lístků libečku. Promícháme a krátce asi 1 minutu vše restujeme. Přisypeme mouku, za stálého míchání restujeme ještě 1-2 minuty dozlatova. Musíme dávat pozor, aby se zelenina s moukou nepřipálila. Pak za stálého míchání přilijeme studenou vodu. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu, přidáme sůl, bílý pepř a pomalu vaříme pod poklicí asi 10-15 minut. Když je zelenina poloměkká, vložíme kuřecí nudličky a vaříme přibližně 5 minut. Za tu dobu by mělo být maso měkké a zelenina by se měla dovařit. Nakonec do polévky dáme bylinky s hráškem, hrnec zakryjeme poklicí a odstavíme z plotny. Po několika minutách můžeme velmi hustou polévku podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.