Kuřecí játra s těstovinami penne
30 min.
Ingredience
- 2kusyBobkový list
- 125mililitrůVíno červené
- 500gramůTěstoviny Penne
- 350gramůJátra kuřecí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyPomerančová kůra
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
775 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na kousky.
- 2Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- 3Mezitím na rozehřátém másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, kuřecí játra, nastrouhanou pomerančovou kůru a bobkové listy a na středním ohni mícháme asi 3min. Poté vyjmeme játra, do kastrolu vlijeme červené víno, protlak, smetanu, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Kuřecí játra vložíme zpět a prohřejeme.
- 4Ochutíme solí, pepřem, těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.