Kuřecí játra s těstovinami penne

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
775 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 3
    Mezitím na rozehřátém másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, kuřecí játra, nastrouhanou pomerančovou kůru a bobkové listy a na středním ohni mícháme asi 3min. Poté vyjmeme játra, do kastrolu vlijeme červené víno, protlak, smetanu, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Kuřecí játra vložíme zpět a prohřejeme.
  • 4
    Ochutíme solí, pepřem, těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.