Kuřecí játra v salátu
35 min.
Ingredience
- 500gramůJátra kuřecí
- 2kusyPaprika zelená
- 100gramůZelí hlávkové červené
- 1kusPórek
- 1kusCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 120mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůOcet vinný
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 2lžičkyMed včelí
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
45 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Pokrájenou papriku, rajčata, nakrouhané červené zelí, na kolečka nakrájený pórek a cibuli vložíme do větší mísy a zatím odložíme stranou.
- 2Kuřecí játra nakrájíme na větší kousky a vložíme do pánve se zahřátým máslem společně s prolisovaným česnekem, mletým pepřem a tymiánem. Smažíme při střední teplotě asi 10 minut, dokud játra nezhnědnou po všech stranách. Teplá játra vyjmeme, osolíme a smícháme s hotovým salátem.
- 3Do výpeku z jater vlijeme dresing, který jsme připravili smícháním olivového oleje s octem, citronovou šťávou, hořčicí a medem. Vaříme přibližně 5 minut, aby se dresing spojil se šťávou z jater. Poté nalijeme na salát, dobře promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.