Kuřecí kapsa plněná paprikami
55 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika červená
- 1lžíceTymián čerstvý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaCitronová kůra
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
958 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Papriky omyjeme, rozpůlíme, očistíme a opečeme pod grilem. Slupku stáhneme a lusky nadrobno nakrájíme. Osmahneme je na lžíci oleje, přidáme prolisovaný česnek, tymián a citronovou kůru.
- 2Omyté kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikla kapsa, maso osolíme a opepříme. Kapsy naplníme ochucenou paprikou a sepneme párátky.
- 3Naplněné maso opečeme na 2 lžících oleje, přilijeme vývar a podusíme 15-20 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 4Do šťávy přilijeme smetanu, krátce prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Podáváme s bramborovu kaší nebo s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.