Kuřecí kebab

40 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
31 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cuketu nastrouháme, smícháme s polovinou lžičky soli a necháme 5 minut odstát. Pak vymačkáme veškerou přebytečnou vodu. Cukety smícháme s mletými kuřecími prsy, na jemno nasekanými dvěma jarními cibulkami, nasekanou mátou (pouze 3 lžíce), koriandrem (čerstvý i mletý), kmínem, utřeným česnekem (jen 3 stroužky), lžičkou soli a pastou tahini.
  • 2
    Směs rozdělíme na 12 dílů a vytvoříme z nich oválný tvar (něco jako kebab) a napíchneme ho na špejli.
  • 3
    Grilujeme 8 -10 minut z každé strany.
  • 4
    Připravíme si salát: 6 lžic máty a petrželku nasekáme na jemno. Smícháme je s natrhaným salátem, na kolečka nakrájenými okurkami, přepůlenými cherry rajčaty a nasekanými jarními cibulkami.
  • 5
    Nakonec si připravíme dresink: smícháme citronovou šťávu a semínka z granátového jablka, zbylé dva utřené stroužky česneku, s vinným octem a olejem.
  • 6
    Salát smícháme se zálivkou.
  • 7
    Na každou tortillu dáme jeden kuřecí kebab, salát, tzatziki, plátky avokáda a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 21. 3. 2017
Kuřecí kebab
Výborný kebab