Kuřecí krém s kari
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůKuře
- 1kusPetržel kořen
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1400mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaKari koření
- 200mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kusCeler bulvový
- 0,5kusBujón slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou (800 ml), osolíme a pod pokličkou vaříme doměkka. Chvíli před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu a cibuli.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, poprášíme ji kari kořením, zředíme 600 ml vody a rozšleháme. Povaříme alespoň 20 minut. Polévku přecedíme, přidáme vykostěné, rozmixované nebo umleté maso z kuřete, mléko a bujón. Přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vmícháme žloutek rozmíchaný s 1 lžící mléka.
- 3Nakonec vsypeme nasekanou petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.