Kuřecí krém s kari

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté kuře vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou (800 ml), osolíme a pod pokličkou vaříme doměkka. Chvíli před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu a cibuli.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, poprášíme ji kari kořením, zředíme 600 ml vody a rozšleháme. Povaříme alespoň 20 minut. Polévku přecedíme, přidáme vykostěné, rozmixované nebo umleté maso z kuřete, mléko a bujón. Přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vmícháme žloutek rozmíchaný s 1 lžící mléka.
  • 3
    Nakonec vsypeme nasekanou petrželku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.