Kuřecí křidélka v medové marinádě s pomeranči
45 min.
Ingredience
- 12kusůKuřecí křídla
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej sezamový
- 5lžicMed včelí
- 5lžicOlej rostlinný
- 1kusPomeranče
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1228 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
85 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme kuřecí křidélka, která vypereme, dočistíme. Křídla osolíme, opepříme a vložíme do marinády, která se skládá z medu a sezamového oleje. Marinujeme přibližně půl hodiny.
- 2Na rozpálený olej v pánvi vložíme z marinády křídla a osmahneme je. Křídla obracíme, aby se opekla dozlatova ze všech stran. Opékáme, dokud křídla nezměknou. Štávu, která zůstala v pánvi z křídel slijeme do nádoby.
- 3V pánvi zkaramelizujeme na oleji cukr, do cukru vlijeme šťávu z pomeranče a vrátíme do směsi zpět štávu z kuřecích křídel. Vše společně prohřejeme. Ochutíme nastrouhanou pomerančovou kůrou a krátce povaříme. Tím máme hotovou pomerančovou omáčku.
- 4Do hotové omáčky vrátíme kuřecí křídla. Při servírování použijeme ke zdobení plátky pomerančů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.