Kuřecí křídla s citronovým dipem
45 min.
Ingredience
- 80gramůMed včelí
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusBanány
- 200gramůZakysaná smetana
- 4kusyKuřecí křídla
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 80gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu dáme do mísy sójovou omáčku. Přidáme prolisovaný česnek, med a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme. Dobře rozmícháme.
- 2Křídla oddělíme v kloubu. Díly zalijeme marinádou, přikryjeme, necháme přes noc odležet.
- 3Troubu předehřejeme na 225 °C. Křídla vložíme do pekáče a dokřupava pečeme asi 30 minut.
- 4Na dip rozmixujeme banán. Přimícháme zakysanou smetanu a šlehačku. Citron omyjeme horkou vodou, dosucha otřeme, kůru ostrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu a s kůrou přimícháme do dipu. Osladíme medem a podáváme s kuřecími křídly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.