Kuřecí křídla s pikantní hořčičnou marinádou
105 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 400gramůKuřecí křídla
- 6stroužkůČesnek
- 1kusCibule
- 20gramůAnglická slanina
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2gramySůl
- 1lžíceHořčice kremžská
- 3lžíceKečup
- 1lžičkaBarbecue omáčka
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaPaprika červená
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 250mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
41 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
669 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jako první připravíme marinádu: worcester, sójovou omáčku, kečup, hořčici, solamyl, barbecue, mletou papriku, šťávu z citrónu, kuřecí vývar.
- 2Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme, cibuli na kolečka, česnek na tenké plátky.
- 3Slaninu nakrájíme na kostičky a roztavíme v pekáčku. Na slaninu položíme křídla. Maso přelijeme marinádou, posypeme cibulí a česnekem. Pekáček obložíme kousky másla a na maso rozložíme plátky anglické slaniny.
- 4Zbytkem marinády ještě podléváme křídla při pečení. Pečeme, dokud maso není měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.