Kuřecí křídla s pomerančovou omáčkou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1237 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
85 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí křídla smícháme se solí a pepřem a pořádně vetřeme do masa. Sezamový olej rozmícháme s medem a křídla v něm necháme asi půl hodiny marinovat.
  • 2
    Poté ve woku rozpálíme rostlinný olej a maso na něm zprudka po každé straně dozlatova opečeme.(cca 4min). Wok odstavíme, křídla vyjmeme a uchováme horká.
  • 3
    Pomeranč omyjeme v horké vodě a po osušení odstraníme kůru. Z plodu vylisujeme šťávu. Cukr necháme bez míchání zkaramelizovat a odstavíme ze sporáku. Přidáme vypečenou šťávu z masa a pomerančovou šťávu. Poté mícháme dokud nevznikne hladká omáčka. Můžeme přidat pomerančovou šťávu nebo vodu podle potřeby. Nakonec do omáčky přimícháme polovinu pomerančové kůry a necháme zvolna vařit asi 3minuty.
  • 4
    Kuřecí křídla podáváme přelitá pomerančovou šťávou a ozdobená zbývající pomerančovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.