Kuřecí křídla s pomerančovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej sezamový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 12kusůKuřecí křídla
- 5lžicOlej stolní
- 5lžicMed včelí
- 1kusPomeranče
- 1,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1237 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
85 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí křídla smícháme se solí a pepřem a pořádně vetřeme do masa. Sezamový olej rozmícháme s medem a křídla v něm necháme asi půl hodiny marinovat.
- 2Poté ve woku rozpálíme rostlinný olej a maso na něm zprudka po každé straně dozlatova opečeme.(cca 4min). Wok odstavíme, křídla vyjmeme a uchováme horká.
- 3Pomeranč omyjeme v horké vodě a po osušení odstraníme kůru. Z plodu vylisujeme šťávu. Cukr necháme bez míchání zkaramelizovat a odstavíme ze sporáku. Přidáme vypečenou šťávu z masa a pomerančovou šťávu. Poté mícháme dokud nevznikne hladká omáčka. Můžeme přidat pomerančovou šťávu nebo vodu podle potřeby. Nakonec do omáčky přimícháme polovinu pomerančové kůry a necháme zvolna vařit asi 3minuty.
- 4Kuřecí křídla podáváme přelitá pomerančovou šťávou a ozdobená zbývající pomerančovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.