Kuřecí křídla s rajčaty a okrou

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
34 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná kuřecí křídla omyjeme, osušíme, posypeme solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev a kmínem.
  • 2
    Cibuli očistíme, rozpůlíme a nakrájíme ji na tenké plátky. Oloupaný česnek posekáme nadrobno. Rajčata omyjeme, spaříme je horkou vodou, oloupeme a nakrájíme je na kostky. Okru omyjeme a odkrojíme konce. Papriky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Šunku nakrájíme na nudličky. Malé nakládané kukuřičky scedíme z nálevu a necháme je okapat.
  • 3
    V hrnci si rozpálíme olej s máslem a kuřecí křídla zprudka osmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme maso, na omastek vložíme cibuli s česnekem, krátce, asi 1 minutu restujeme, přidáme papriky, okru, šunku, promícháme a restujeme další minutu, pak přidáme rajčata, protlak, vývar a víno.
  • 4
    Vše promícháme, vložíme nazpět maso, hrnek zakryjeme poklicí a při mírné teplotě dusíme asi 35-40 minut.
  • 5
    Omyjeme petrželku kudrnku s pažitkou. Bylinky drobně pokrájíme. Když je maso měkké, směs dochutíme solí, každou porci ozdobíme bylinkami a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.