Kuřecí křidýlka
35 min.
Ingredience
- 2kilogramyKuřecí křídla
- 100mililitrůOlej rostlinný
- Na marinádu
- 100mililitrůMléko kefírové
- 1lžícePažitka
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceEstragon
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
70 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
277 mg
Cukr
54 mg
Postup přípravy
- 1Bylinky posekáme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky, citronovou kůru nastrouháme.
- 2Křidýlka omyjeme, oddělíme poslední díl, který nepoužijeme.
- 3V míse smícháme kefír s ostatními surovinami na marinádu, ve které ze všech stran obalíme křidýlka. Naskládáme je např. do pekáče, přikryjeme fólií a necháme v lednici přes noc marinovat.
- 4Do rozpáleného oleje vkládáme marinovaná křidýlka a na mírném plameni smažíme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.