Kuřecí křidýlka po bulharsku
60 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 3lžíceOlej stolní
- 10kusůKuřecí křídla
- 1lžíceKoření Čubrica
- 3kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaBazalka
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2213 kcal
Bílkoviny
141 g
Tuky
171 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a do pekáče naskládáme křidýlka, potřeme olejem, rozmačkaným česnekem a posypeme kořením čubrica.
- 2Dáme na 20 minut do rozpálené trouby s kouskem másla.
- 3Nakrájíme rajčata a cibuli na kolečka, která v polovině pečení přidáme ke křidélkům.
- 4Osolíme, opepříme a bazalkou posypeme.
- 5Pečeme na 200 stupňů 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 23. 8. 2015
Kuřecí křidýlka po bulharsku
Čubricu mám moc ráda, používám ji hlavně do mletého masa. Chutnala i na křídlech, okořenila a osolila jsem je hned na začátku ze všech stran a později přidala jen cibuli a rajčata. Másla jsem dala trochu méně, 100 g na 2 porce se mi zdálo moc. Chutnalo i rodině.