Kuřecí kroketky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1092 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
76 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Veku namočíme ve vlažném mléce. Kuře omyjeme, vykostíme a umeleme s vymačkanou vekou na masovém strojku.
  • 2
    Přidáme žloutky, sůl, muškátový květ, přilijeme smetanu a dobře propracujeme.
  • 3
    Z hmoty tvoříme válečky, které obalujeme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a ve strouhance.
  • 4
    Krokety po obou stranách osmažíme dozlatova.
  • 5
    Odkapaný sterilovaný hrášek bez nálevu krátce podusíme na másle. Při podávání obložíme smažené krokety dušeným hráškem, který posypeme nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.