Kuřecí kroketky
50 min.
Ingredience
- 0,2gramMuškátový květ
- 2000gramůKuře
- 20gramůSůl
- 300gramůStrouhanka
- 1000gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50gramůMáslo čerstvé
- 12gramůPetržel - nať
- 60gramůVejce slepičí
- 100gramůVeka
- 750mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3decilitryOlej stolní
- 2decilitryMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1092 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
76 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Veku namočíme ve vlažném mléce. Kuře omyjeme, vykostíme a umeleme s vymačkanou vekou na masovém strojku.
- 2Přidáme žloutky, sůl, muškátový květ, přilijeme smetanu a dobře propracujeme.
- 3Z hmoty tvoříme válečky, které obalujeme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a ve strouhance.
- 4Krokety po obou stranách osmažíme dozlatova.
- 5Odkapaný sterilovaný hrášek bez nálevu krátce podusíme na másle. Při podávání obložíme smažené krokety dušeným hráškem, který posypeme nakrájenou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.