Kuřecí marinované kebaby
90 min.
Ingredience
- 1lžíceČatní broskvové
- 3lžíceJogurt bílý
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 1špetkaCitronová šťáva
- 3kusyKuřecí prsa
- 0,5kusPaprika červená
- 1kusCuketa
- 8kusůŽampiony - sterilované
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryJogurt nízkotučný
- 2lžíceMajonéza
- 1lžíceMléko polotučné
- 1lžícePažitka
- 1lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
10 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
20 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme jogurt, čatní, citronovu šťávu, sůl, pepř a kmín. Do mísy přidáme nakrájené kuřecí maso, vše promícháme a necháme v lednici marinovat cca hodinu.
- 2Kusy papriky, cukety, hub a kuřete napíchneme na 8 grilovacích jehel.
- 3Dáme 4 jehly na plech do mikrovlnné trouby. Opékáme 6 minut, jednou obrátíme. Uděláme tak i se zbývající kebaby.
- 4Připravíme si zálivku z máty a pažitky - smícháme v míse bílý jogurt, majonézu, mléko, pažitku, mátu, sůl a pepř. Přelijeme lžící přes kebaby a ozdobíme pažitkou a mátou.
- 5Podáváme teplé či studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.