Kuřecí maso fu jong
10 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí prsa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceSolamyl
- 1kusCibulka jarní
- 3lžíceOlej rostlinný
- 130gramůHrášek
- 1lžičkaOmáčka sojová světlá
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýžové víno smícháme se škrobovou moučkou, solí, pepřem a řádně rozmícháme.
- 2Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky přes vlákno a rozložíme na talíř. Přelijeme připravenou směsí, promícháme.
- 3Jarní cibulku drobně pokrájíme, vložíme do misky, přidáme vejce, špetku soli, vše rozšleháme.
- 4Rostlinný olej rozehřejeme ve woku, přidáme kuřecí maso a za stálého obracení minutu opékáme. Do woku přidáme rozšlehané vejce s cibulkou, mírně mícháme, dokud neztuhnou. Olej ze dna woku by měl vystoupit na povrch.
- 5Přidáme hrášek, sójovou omáčku, dle chuti osolíme a servírujeme na předehřátých talířích pokapané sezamovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.