Kuřecí maso na kari s hráškem a fazolkami
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKari koření
- 1kilogramKuřecí prsa
- 4decilitryVývar drůbeží
- 200gramůHrášek mražený
- 150gramůFazolky mražené
- 1hrstPetržel kudrnka
- 4kusyCibulka jarní
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nadrobno je nakrájíme.
- 2Kuřecí maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme ho na nudličky a osolíme.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibulku. Pak přisypeme nakrájené kuřecí maso, přidáme kari koření a za stálého míchání ho restujeme přibližně 2 minuty. Do pánve přilijeme drůbeží vývar a nasypeme hrášek, vše promícháme a pod poklicí dusíme 10 minut. Potom přidáme ještě fazolky, opět promícháme a dusíme dalších přibližně 5 minut, až je vše měkké.
- 4Směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na talíře a podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.