Kuřecí maso na kedlubnách
50 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kostkaPolévkové kostky Vitana
- 4lžíceOlej stolní
- 3kusyKedlubna
- 5kusůBrambory
- 1kusPórek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůKuřecí prsa
- 2kusyMrkev kořen
- 1baleníSýr Almette
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
10 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kedlubny, brambory a mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 3Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
- 4V půl litru vody rozpustíme zeleninový bujon.
- 5V pánvi rozpálíme olej a opražíme masové nudličky z obou stran.Maso vyndáme a přikryjeme, aby nevychladlo.
- 6Do pánve přidáme olej a osmahneme zeleninu, kterou zalijeme bujonem. Dusíme doměkka, pak přidáme sýr a mícháme do rozpuštění.
- 7Nakonec přidáme k zelenině maso, prohřejeme, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.