Kuřecí maso na víně
35 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůLanýž
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 400gramůRýže dušená
- 200mililitrůVíno madeira
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
13 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na menší kousky, žampiony a lanýže na plátky.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přidáme maso a pár minut podusíme. Osolíme a opepříme. Přisypeme plátky hub a chvilku podusíme s masem. Zalijeme vínem Madeira, přiklopíme a dusíme 20 minut.
- 3Podáváme s dušenou rýží, do které vmícháme strouhaný parmezán a nakládaný hrášek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.